Szent István Napok: Szolnokon, Jászárokszálláson és Tiszaföldváron is lesz tűzijáték

Megosztás

A fővárosban már tartanak a több, mint 45 ezer különálló pirotechnikai eszközt felvonultató tűzijáték előkészületei, emellett drónshow-val és fényfestéssel igyekeznek elvarázsolni a nézőket. A vidéki városokban, köztük megyénkben szűkösebb a költségvetés, de vannak olyan települések, amelyek államalapításunk ünnepének és a Szent István Napok alkalmával helyben rendeznek tűzijátékot, köztük a megyeszékhely Szolnok, Jászárokszállás és Tiszaföldvár.

Budapesten kívül az ország számos városában, például Szombathelyen, Tatabányán, Nagykanizsán és Kaposváron is lesz tűzijáték.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Szolnokon a koncertek, előadások és kulturális rendezvények mellett aki látványos műsorra vágyik, jól figyeljen az égre Szalay Ferenc polgármester ünnepi köszöntője és a himnusz után augusztus 20-án, este kilenc óra környékén.

Jászberényben tűztánc és tűzzsonglőr produkciót láthatnak az érdeklődők, valamint a Csángó Fesztivál zárásaként tűzijáték is volt az utolsó napon. Jászárokszálláson Szolnokhoz hasonlóan szintén lesz 19-én, a TNT koncertet követően tíz órakor. Tiszaföldváron a Fő téren a nemzeti ünnepünk hivatalos napján, 20-án indul a tűzijáték 20:30-tól, majd utána szabadtéri disco következik.

Megoszlanak a vélemények – elsősorban a fővárosi, sok-sok milliárd költségvetéssel rendelkező műsor kapcsán -, hogy egy ilyen gazdasági helyzetben levő országnak szüksége van-e minden idők leglátványosabb tűzijátékára, ahogy azt a szervezők hangoztatták. Az Euronews Budapest belvárosában kérdezte erről a járókelőket, akik megosztottak a témában: míg valaki Orbán Viktor beszédével együtt minden évben megnézi a produkciót a televízióban, addig mások szerint teljesen felesleges, és több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

Kép: Pixabay

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek